Skyltskolan

Skyltskolan är en vägledande tjänst
Eftersom vi utgår från Göteborg och Västsverige är många av exemplen och innehållet baserat på vår 50 åriga erfarenhet som skylttillverkare från regionen. Varje skyltprojekt är unikt så man bör alltid i god tid höra med Kommunen vad de tänker om just ditt projekt. Dessutom så ändras lagar, förordningar och skyltpolicys över tid.

Ta gärna en kontakt om du behöver hjälp med ett specifikt skyltprojekt!

Vad ska man tänka på för en bra fasadskyltning?

Fasadskyltning är ett viktigt sätt att marknadsföra och synliggöra din verksamhet.

Här är målat att med en stark fasadskyltning attrahera, skapa uppmärksamhet, kommunicera din verksamhet och stärka ditt varumärke.

Här är några saker att tänka på för att skapa en bra fasadskyltning

1. Tydlighet och läsbarhet: Skriften på skylten bör vara tydlig och lättläst på avstånd. Välj en font och textstorlek som är lätt att uppfatta. Undvik komplicerade eller snirkliga typsnitt som kan vara svårlästa.

2. Kontrasterande färger: Välj färger som skapar kontraster och gör skylten lätt att läsa. Kontrasten mellan bakgrundsfärgen och texten bör vara tillräckligt stark för att skapa tydlighet.

3. Varumärkesidentitet: Anpassa fasadskyltens design till din företags varumärkesidentitet. Använd företagets logotyp, färger och grafiska element för att skapa igenkänning och enhetlighet i din marknadsföring.

4. Skalbarhet: Tänk på att fasadskylten ska vara synlig och läsbar från olika avstånd. Skala storleken på skylten efter byggnadens storlek och placering för att säkerställa att den är synlig för förbipasserande.

5. Materialval och kvalitet: Välj högkvalitativa material som är hållbara och tål väderförhållanden. Skylten kommer att vara exponerad för sol, regn, snö och andra väderförhållanden, så se till att den är tillverkad av material som inte bleknar eller förstörs över tid.

6. Belysning: Om det är möjligt och passande för din verksamhet kan du överväga att använda belysning på din fasadskylt. Belysningen kan göra skylten synlig även på kvällen eller under mörka förhållanden och bidra till att locka uppmärksamhet.

7. Bygglov, tillstånd och regler: Kontrollera eventuella tillstånd och regler som kan gälla för fasadskyltning i ditt område. Det kan finnas regler om storlek, placering eller tillåtna typer av skyltar. I de allra flesta fall krävs bygglov för fasadskyltar!

8. Professionell hjälp: Om du är osäker på hur du ska utforma din fasadskyltning kan det vara värt att anlita professionell hjälp från en grafisk formgivare eller en skylttillverkare. Ta en kontakt så hjälper vi dig att skapa en attraktiv och effektiv skyltning som passar din verksamhet.

Genom att överväga dessa faktorer och arbeta med en noggrant utformad design kan du skapa en snygg och informativ fasaddekor som lockar uppmärksamhet och förmedlar ditt budskap på ett effektivt sätt. En bra fasadskyltning ska skapa uppmärksamhet, kommunicera din verksamhet och stärka ditt varumärke.

Frågor om skyltning och bygglov?

Behöver du hjälp med skyltning och bygglov, tveka inte ta en kontakt redan idag!
Vi är verksamma i hela Sverige men tar främst uppdrag i Göteborg och Västsverige.

Läs mer om fasadskyltar i Göteborg här.

Kan vi hjälpa dig?

Fler artiklar

Behöver du en skylt i Göteborg - Kan vi hjälpa dig?