Skyltskolan

Skyltskolan är en vägledande tjänst
Eftersom vi utgår från Göteborg och Västsverige är många av exemplen och innehållet baserat på vår 50 åriga erfarenhet som skylttillverkare från regionen. Varje skyltprojekt är unikt så man bör alltid i god tid höra med Kommunen vad de tänker om just ditt projekt. Dessutom så ändras lagar, förordningar och skyltpolicys över tid.

Ta gärna en kontakt om du behöver hjälp med ett specifikt skyltprojekt!

Hur får man till en bra skyltning med banderoller och vepor?

Banderoller är en effektiv marknadsföringsmetod som kan användas på olika sätt för att nå ut och synas.

Här är målat att fånga uppmärksamheten hos din målgrupp, kommunicera ditt budskap på ett tydligt sätt och att förstärka ditt varumärke. Tänk på att de flesta banderoller eller vepor kräver bygglov.

Här är några tips för att använda banderoller på bästa sätt

1. Platsval: Välj strategiska platser där din målgrupp kommer att vara och där banderollen får maximal exponering. Det kan vara i närheten av huvudvägar, evenemangslokaler, köpcentra, idrottsarenor eller andra platser med hög trafik.

2. Håll budskapet kort och koncist: En banderoll är vanligtvis avsedd att fångas på avstånd, så se till att budskapet är lättförståeligt och kortfattat. Använd en enkel och tydlig formulering som kan kommuniceras snabbt och effektivt.

3. Stor och läsbar text: Välj en typsnittsstil och storlek som är lättläst även på avstånd. Använd gärna en stor och fet typsnittsstil för att göra texten tydligare. Se till att kontrasten mellan texten och bakgrunden är tillräckligt stark för att säkerställa läsbarheten.

4. Budskap och design: Skapa en tydlig och lättförståelig design för banderollen. Håll budskapet kortfattat och använd starka, iögonfallande färger för att dra uppmärksamhet. Använd också ditt företags logotyp eller varumärkeselement för att förstärka igenkänning.

5. Storlek och placering: Anpassa storleken på banderollen efter den plats där den ska placeras. Större banderoller kan vara mer synliga på långt håll, medan mindre banderoller kan vara effektiva på närmare avstånd. Placera banderollen på en hög plats eller använd stöttor för att se till att den är synlig och inte blockeras av andra hinder.

6. Hållbarhet och materialval: Välj banderollmaterial av hög kvalitet som är hållbart och tål väderförhållanden. Banderoöer som används utomhus bör vara vattentåliga, UV-resistenta och tåla vind. Det är också viktigt att välja en tryckteknik som ger långvarig och klar färgåtergivning.

7. Tidpunkter och säsonger: Anpassa banderollkampanjen efter säsongen eller specifika händelser. Till exempel kan du marknadsföra sommarspecialer eller evenemang på sommaren, julrabatter under julperioden eller stödja specifika kampanjer som rör miljön på Earth Day. Se till att banderollen är aktuell och relaterad till den tidpunkt då den visas.

8. Kompletterande marknadsföringskanaler: Använd banderollen som en del av en övergripande marknadsföringsstrategi. Komplettera den med andra kanaler som sociala medier, traditionell reklam, direktmarknadsföring eller evenemang för att öka räckvidden och effekten av din marknadsföring.

9. Mätbarhet och uppföljning: Om möjligt, inkludera en unik kampanjkod, webbadress eller annan metod för att spåra effekten av din banderollmarknadsföring. Detta hjälper dig att mäta resultat och utvärdera framgången för din kampanj.

10. Testa och utvärdera: Innan du producerar en banderoll i stor skala, gör en provversion och testa dess läsbarhet och synlighet på olika avstånd. Gör eventuella justeringar baserat på resultatet för att säkerställa bästa möjliga effekt.

Genom att tänka på dessa faktorer kan du använda banderoller på ett effektivt sätt för att nå ut till din målgrupp och öka medvetenheten om ditt varumärke, produkter eller tjänster.

Frågor om skyltning och bygglov?

Behöver du hjälp med skyltning och bygglov, tveka inte ta en kontakt redan idag!
Vi är verksamma i hela Sverige men tar främst uppdrag i Göteborg och Västsverige.

Läs mer om vepor och banderoller i Göteborg här.

Kan vi hjälpa dig?

Fler artiklar

Behöver du en skylt i Göteborg - Kan vi hjälpa dig?