Skyltskolan

Skyltskolan är en vägledande tjänst
Eftersom vi utgår från Göteborg och Västsverige är många av exemplen och innehållet baserat på vår 50 åriga erfarenhet som skylttillverkare från regionen. Varje skyltprojekt är unikt så man bör alltid i god tid höra med Kommunen vad de tänker om just ditt projekt. Dessutom så ändras lagar, förordningar och skyltpolicys över tid.

Ta gärna en kontakt om du behöver hjälp med ett specifikt skyltprojekt!

Vad är en profilskylt?

Profilskyltar innebär att bokstäver, logotyper eller symboler är konturformade där varje tecken eller bokstav utgör en egen enhet. De tillverkas oftast av aluminium eller akryl som lackas eller behandlas på andra sätt för att få fram rätt känsla. Profilskyltar är ofta belysta med energisnål LED-teknik.

Vi erbjuder många olika sorters profilskyltar och hjälper dig gärna i valet om vilken skylt som passar bäst till just er! I denna artikel går vi igenom några vanliga profiler som används.

PROFIL 00
Obelyst bokstav
Profil 00 är en obelyst plan bokstav som tillverkas av plan aluminiumplåt i olika tjocklekar, som lackeras i önskad kulör. Kan även tillverkas i exempelvis akryl eller PVC. Bokstaven monteras med distans från fasaden, individuellt med distansstift eller på horisontella aluminiumprofiler, som lackeras i bakgrundens färg.

PROFIL 01
Profil 01 är en obelyst reliefbokstav tillverkad i aluminium med svetsad kant vilket skapar en 3D-känsla. Tillverkas vanligtvis i 2 mm aluminium som pulverlackeras.

PROFIL 2
Profil 2 är en profilbokstav tillverkad i aluminium och anpassad till neonrör.Till skillnad mot Profil 1 har Profil 2 en lös front med en liten avskärmningskant vilken koncentrerar ljuset och skyddar neonröret mot väder och vind. Bokstaven separatmonteras direkt på fasad/vägg alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

PROFIL 3
Bokstaven tillverkas av aluminiumplåt som lackas i valfri kulör. Profilen går också att beställa i ett utförande av akryl. Man monterar ledbelysning på bokstavens bakstycke, så att den lyser bakåt på fasaden och ger en så kallad coronaeffekt.
Bokstaven separatmonteras direkt på fasad/vägg alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

PROFIL 4
Bokstaven tillverkas av aluminiumplåt, som lackeras i valfri kulör. Fronten tillverkas av akrylplast, som fästes till bokstavens sida med en plåtlist. Fronten kan behållas vit eller folieras i önskad kulör. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstäverna kan separatmonteras på distans från fasad/vägg, alternativt på en aluminiumram för enklare montage.

PROFIL 5
Bokstaven tillverkas av aluminiumplåt, som lackas i valfri kulör. Fronten består av 3 mm akryl på vilken det limmas en plastlist runt om, som sedan skruvas fast i bokstavsstommen. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstaven monteras vanligtvis på ram av horisontella aluminiumprofiler, som lackas i bakgrundens färg.

PROFIL 6
Profil 6 är en mycket vanligt förekommande profilbokstav av aluminiumplåt, som lackas i valfri kulör. Fronten består av 10 mm LED-akryl vilken sänks ner i bokstaven och fästs i sidorna. Fronten får då en lysande tjocklek på ca 3 mm runt om. Fronten kan behållas vit eller folieras i önskad kulör. Bokstaven är invändigt belyst med LED. Bokstaven kan separatmonteras eller monteras på ram av horisontella aluminiumprofiler, som lackas i bakgrundens färg.

Profil 8
Bakstycket på bokstaven tillverkas av aluminiumplåt, som lackeras i valfri kulör. Belyses invändigt med LED som monteras i bokstavens botten. Fronten monteras på botten av pulverlackerad aluminium. Monteras separat på fasad, plåt eller ramjärn.

PROFIL 6/3
Detta är en profilbokstav tillverkad i aluminium och pulver-lackeras i önskad kulör. LED belyst bokstav som lyser framåt och bakåt. Bokstaven separatmonteras direkt på fasad/vägg alternativt på en aluminiumram för enklare montage. Botten av genomlysbar plast.

Frågor om skyltning och bygglov?

Behöver du hjälp med skyltning och bygglov, tveka inte ta en kontakt redan idag!
Vi är verksamma i hela Sverige men tar främst uppdrag i Göteborg och Västsverige.

Läs mer om olika skyltar vi tillverkar här.

Kan vi hjälpa dig?

Fler artiklar

Behöver du en skylt i Göteborg - Kan vi hjälpa dig?