Skyltskolan

Skyltskolan är en vägledande tjänst
Eftersom vi utgår från Göteborg och Västsverige är många av exemplen och innehållet baserat på vår 50 åriga erfarenhet som skylttillverkare från regionen. Varje skyltprojekt är unikt så man bör alltid i god tid höra med Kommunen vad de tänker om just ditt projekt. Dessutom så ändras lagar, förordningar och skyltpolicys över tid.

Ta gärna en kontakt om du behöver hjälp med ett specifikt skyltprojekt!

Foliering – Tips på smarta lösningar

Foliering ger fantastiska möjligheter för exponering av budskap och varumärken på ett kreativt och situationsanpassat sätt.

Man kan använda ett flertal olika material för att få fram olika effekter på dekoren. Man kan tex printa budskapet på en transparent folie så att man ser igenom budskapet. Det finns även en perforerad folie man kan printa på, då ser man budskapet från utsidan men man ser rakt igenom budskapet från insidan, alltså ingen bild som stör utsikten när man tittar inifrån lokalen.

Foliering & foliemontage på kontoret / affären

Här är det bara fantasin som sätter gränser, printa svartvita bilder på frostad folie för kontorslandskapet. Folie är ett elegant sätt att dekorera. Det finns en mängd spännande självhäftande folier som kan variera i färg och textur. Man kan välja från matt till blankt och semigloss.

Att sätta dina reklambudskap på skyltfönster eller fönsterpartier på kontor är ett optimalt sätt att öka kännedomen om ditt varumärke och samtidigt skapa insynsskydd för rum i dina lokaler. Dekoren skärs ut i tunn vinylfolie eller printas i storformatsskrivare.

Om du har en vakant lokal i ditt köpcentrum är det särskilt smart att täcka insynen med folierade budskap. Även i butiker kan du använda foliering i ditt skyltfönster, för att annonsera eller berätta något för förbipasserande.

Fönsterfilm som solfilm

I vissa fall kan ett folierat fönster kännas lite för mörkt. Då finns ljusgenomsläppliga folier att ta till hands. Transparent fönsterfilm är ett väldigt intressant material till fönster och branding. Det färgstarka materialet kan täcka ett fönster och fungera som gigantiska tonade solglasögon, där du som betraktare får ett effektfullt intryck av lokalerna.

Frostat glas & frostfolie är effektfullt!

Frostad fönsterfilm eller frostad folie ger en verklighetstrogen effekt av etsat och frostat glas, vilket kan användas som inredningsmaterial på t.ex. arbetsplatser. Med våra självhäftande frostade fönsterfilmer får du en naturlig och dekorativ finish som agerar insynsskydd där du behöver det.

Foliering – Enkelt, smart och billigt

Att exponera budskap, grafik och logotyper med hjälp av foliering ger stora möjligheter till flexibla och kreativa lösningar. Folien kan vara permanent för längre hållbarhet utomhus eller avtagbar för kortare evenemang eller kampanjer.

En stor fördel med foliering att man oftast använder en existerande yta så monteringen blir enklare, och det är sällan om ens aldrig som det krävs bygglov.

Frågor om skyltning och bygglov?

Behöver du hjälp med skyltning och bygglov, tveka inte ta en kontakt redan idag!
Vi är verksamma i hela Sverige men tar främst uppdrag i Göteborg och Västsverige.

Läs och se bilder med folieringar i Göteborg vi jobbat med på senare tid!

Kan vi hjälpa dig?

Fler artiklar

Behöver du en skylt i Göteborg - Kan vi hjälpa dig?